tisdag 7 augusti 2012

Big Mac eller Trädgårdsburgare

Big Mac eller Trädgårdsburgare är frågan? Jag hör till de som gillar snabbmatställenas hamburgemenyer. Allt för ofta blir det Bic Mac meny. Igår gjorde jag helt klart ett bättre men dyrare val.
Jag stannade till vid Billbäcks plantskola och åt deras hamburgemeny, Trädgårdsburare med klyft potatis mm. Helt suveränt.
Det kostar visserligen lite mer än på Mc Donalds men vilken miljö att äta i. Ni hittar ingen hamburgerbar med samma miljö som på Billbäcks. Kolla in fotot så håller ni säker med mig.
 Just nu blommar hortensiorna för fullt. Blommorna sitter så tätt att man knappt ser att det finns några blad. Inte konstigt att Kerstin Engstrand valde att fota framsidebilden till sin bok "Medelhavsträdgårdar" just här. Det flesta tror nog att bilden kommer från något Medelhavsland, men icke. Det är den östgötska myllan som står värd för hortensian som pryder boken.
En skillnad mot att äta på ett vanlig hamburgerbar är förstås att det blir en del spontan shopping. Fem plantor rosenflockel fick följa med hem igår. Tanken är att dom ska planteras bredvid  Poppius rosen som jag i våras planterade vid mitt berg.  Kommer kanske på bild längre fram.