söndag 13 januari 2013

Tjugonda Knut julen kastas ut

Så är det tjugonda Knut och julen ska kastas ut.  Jag väntar i det längsta med att kasta ut julen, men nu är det dags.  De flesta julblommorna har gjort sitt. Hyacinterna är överblommade. Jag klipper av de vissna blommorna och lökarna med de gröna bladen hamnar på undantag i ett hörn. De kommer få en slurk vatten då och då och med lite tur så kommer jag ihåg att plantera ner dem i en rabatt när våren kommer. Med lite tur blir det hyacintblommor i rabatten ett annat år.
Amaryllisens överblommade blommor klipper jag av, men låter stängeln stå kvar. Fortfarande är det även en stängel vars knoppar  inte slagit ut. Amaryllisen får senare hamna bakom gardinen där den får stå och grönska. Till sommaren kan den flytta ut för att till hösten vissna ner och tas in i väntan på nya  blommor.

Av mina julblommor är det Azalean som fortfarande pryder sin plats, det tack vare att jag har det svalt inomhus, enligt andra kallt. Azalean är kinkig tycker jag, torkar lätt ut, jag vattnar den genom att ställa den i vatten så att den får stå och dra vatten underifrån.

När julen är utslängd är det snart vår och jag ska nu försöka bättra mig med att blogga.