onsdag 1 maj 2013

Ett grävlag bör bestå av fem raska grävare....

Ett grävlag bör bestå av fem raska grävare och en person som krattar och har tillsyn vid arbetet. så skriver Anders Lundström i mitten av 1800-talet. Så går det inte till när jag gräver. Jag har börjat gräva för en surjordsplantering (lågt Ph värde) Jag gräver upp en liten bit av gräsmattan varje dag. Själva grässvålen använder jag till att fylla igen hål som sorkarna har grävt lite här och där. Jorden som blir kvar blandar jag med multnande tallbarr, löv och fjolårets ormbunksblad. Jag ska även blanda det hela med okalkad torv och några säckar med rododendronjord.  Grunden i planteringen blir en praktmagnolia som jag sedan ska kompletera med några hortensior och kanske något mer.  Prakt magnolian ska egentligen inte klara sig hos mig i zon 3, men jag tänker inte tala om för växten vilken zon den planteras, i så kanske funkar det.

Nygräddade pelargoner.

Solen skiner och det är dags att ta ut pelargonerna för dagen.  Nästan som att baka, den gamla ungsplåten funkar perfekt som bricka till pelargonerna och inte behöver jag vara försiktig om den heller.
Inser att jag idag kanske var lite för tidigt med att ta ut plåten. När jag gick en sväng i trädgården insåg jag att frosten fortfarande ligger kvar på vissa ställen. Det blev att plocka fram fiberduken och täcka över de växter jag redan burit ut. Under det vita täcket lär dom klara sig bra.