fredag 10 augusti 2012

Sommarsnö?

Sommarsnö finns det?
 Visst snöar det även på sommaren och våren  i trädgården. På våren är det härligt när fruktträden släpper sina blomblad och det "snöar" i hela trädgården. Hos mig är det särskilt de stora körsbärsträden på baksidan som bidrar till vårsnön.

På försommaren är det dags för snöbollsbusken. Där hörs det ju till och med på namnet att det handlar om snö. "Snöbollarna" dvs blomklasarna funkar faktiskt riktigt bra att ha snöbollskrig med. Jag och ett syskonbarn testade ett år. Busken blir inte riktigt glad. Men omgivningen.


 Nu blommar  Clematis fargesii 'Summer Snow' med små vita blommor.  (nu har jag tydligen lyckats byta typsnitt, jag lyckas inte byta tillbaks, suck) 
Summer Snow, Sommar snö, åter hörs det på namnet att det är snö.  En härlig klematis som jag i våras planterade i mitt växthusskelett. Blomningsperioden är från juli till oktober om allt går som det ska, rankorna ska bli upp i mot 5 meter. Tanken är att den ska bilda tak på växthuset. Jag har goda förhoppningar att lyckas med det.  Jag gillar klematisen med småblommor, Summer snow s blommor är inte större än 2-3 cm, men dom är många. 
En fördel med summer snow är att snön inte behöver skottas, bara njutas av.