söndag 3 mars 2013

Snödropparnastid

Snödropparnas tid är här, eller är där, hos många andra. Den ena efter den andra pratar om att nu blommar snödropparna. Min far har plockat en liten bukett som pryder mina föräldrars köksbord.  Jag anar viss stolthet när han säger - Dom första plockade jag i december.
I höstas satte jag snödroppar, men ni ser på bilden hur det ser ut idag, snö, snö och snö. Jag borde givetvis satt dom vid husknuten om jag ville stoltsera med tidiga snödroppar. Men jag vet att dom kommer.
Inne är det dock vår, pelargonerna som jag planterade förra helgen mår bra och igår tog jag hand om ytterligare några. Funderar på om det går att göra en häck av rosengeranium. Kanske stannar det vid en tanke, kanske blir det verklighet. Sticklingarna är i alla fall tagna.
Ett vårtecken är mailet från Billbäcks planskola, "vill du jobba något i vår?" Tänker varje år att nej nu ska jag bara ägna mig åt min egen trädgård. Som vanligt så ändrar jag mig snabbt och jag har nu mailat in datum på när jag vill jobba. Så även denna vår träffas vi i plantskolan.